Albisteak

 

Uriosten (2 ikastaro) eta Intxaurdin (2 ikastaro) izango dira aurten ere Ortuellako sukaldaritza-ikastaro arrakastatsuak. Lau saioko lau ikastaro izango dira, eta saio horietako bakoitzak bi orduko iraupena izango du. Horrela, ikastaro bakoitzeko iraupen osoa 8 ordukoa izango da.

Ikastaroak 18 urtetik gorako pertsonei zuzenduta daude. Antolatzaileen arabera, talde bakoitzeko 20 bat pertsona matrikulatzea espero da, eta guztira 80 plaza izango dira.

Izena emateko epea azaroaren 4tik 15era izango da, OKEn; hasiera, berriz, azaroaren 25ean izango da, abenduaren 19an amaitzeko.

Sukaldaritza osasungarriari buruzko ikastaro honek helburu nagusi bat du: "elikadura osasungarriaren eta orekatuaren kontzeptua transmititzea, sukaldaritzako ariketa praktikoak eginez". Eta helburu zehatzagoak bezala: bertaratzen direnei sukaldaritzako trebetasunak ematea, elikadura-ohitura osasungarriak praktikan jarri ahal izan ditzaten. Era berean, "elikagaiak modu seguruan manipulatzen ikasi nahi da, bai higienearen ikuspegitik, bai norberaren segurtasunaren ikuspegitik, besteak beste.

Sukaldaritzan ikasiko diren errezeta gastronomikoen artean, aipatzekoak dira cous-cous entsalada bat berduratxoekin; muskuiluak saltsa berdean eta tomate natural xehearen saltsa edo txerri-manita-ruloak saltsa bizkaitarrean.

Bestalde, antolakuntzatik zehaztu dute jarraitu beharreko irizpideak honako hauek izango direla: Gabonetako sukaldaritza egitea, sasoiko produktuekin errezetak egitea, horiek osasungarriak izatea edo Eguberri garaian garestiagoak eta platerrak bereziagoak diren beste produktu batzuekin osatu ahal izatea.